De granaatappel stamt al uit de jaren van de Indianen en oud Egyptenaren en staat voor symbool van gezondheid. Hij wordt ook wel de ‘Chinese appel’ genoemd. Oud Egyptenaren lieten zich vroegen met de granaatappel begraven, hopend op een volgend leven. Tegenwoordig is deze appel ook bij ons heel populair, hij is zeer gezond en heeft veel goede voedingsstoffen, De vele antioxidanten helpen regen kankerverwekkende stoffen, goed voor het hart, voor gezonde aders en werkt bloeddruk verlagend. Ze verbeteren je immuunsysteem door de hoge vitamine C gehalte, net als kiwi’s en blauwe bessen.

Hoe te gebruiken?

Er zijn helaas 3 nadelen aan de granaatappel als je hem wilt eten. Ze bevatten veel fructose, vruchtensuikers, dus eet er niet te veel van. Let op bij gebruik want, de rode vlekken (sap) krijg je niet uit je kleding. Bovendien hebben ze een speciale gebruiksaanwijzing om ze te eten, klik op de link.

De granaatappel smaakt lekker fris en de pitjes geven je een leuke ‘ bite’. Je kunt ze gewoon los eten of in de yoghurt. Ze zijn uitstekend voor garnering van een gerecht. De rode pitjes geven een vrolijk kleuraccent.