Zelf je eigen kruidenmix maken is eenvoudig, gezond en puur zonder allerlei toevoegingen. Hier onder een aantal van mijn favorieten:

Mix voor tacokruiden:

  • 1/2 eetl gedroogde koriander ofwel genoemd ketoembar
  • 1/2 eetl gedroogde oregano
  • 1/2 eetl uienpoeder
  • 1/2 eetl gedroogde knoflook
  • 1/2 eetl paprikapoeder
  • 1/2 eetl komijnpoeder ofwel genoemd djinten
  • 1/2 eetl chili poeder of cayenne poeder (is wel pittig)

 

Mix voor Italiaanse kruiden:

  • 1/2 theel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theel gedroogde tijm
  • 1/2 theel uienpoeder
  • 1/2 theel knoflookpoeder
  • 1 1/2 eetl gedroogde peterselie
  • 1 1/2 eetl gedroogde oregano
  • 1 1/2 eetl gedroogde basilicum
  • 1/2 theel gemalen zwarte peper

 

Mix voor Herbes de Provence of ook wel Provençaalse kruiden 

  • 1 theel rozemarijn
  • 1 theel tijm
  • 1 theel basilicum
  • 1 theel oregano
  • 1 theel bonenkruid
  • 1 theel peterselie
  • eventueel salie

 

Mix voor Nasi kruiden:

  • 2 theel  kurkuma ofwel genoemd koenjit. Heb je dit niet gebruik dan kerriepoeder
  • 2 theel gemberpoeder ofwel genoemd djahé
  • 2 theel gemalen koriander ofwel genoemd ketoembar
  • 2 theel laos
  • 2 theel komijnpoeder ofwel genoemd djinten
  • 2 theel zwarte gemalen peper

 

Mix voor Curry kruiden:

  • 1 theel mosterdzaad poeder gemalen mosterdzaad
  • 1 theel cayenne poeder (is wel pittig)
  • 4 eetlepels djinten of wel komijnpoeder
  • 4 eetlepels gedroogde koriander ofwel genoemd ketoembar
  • 4 eetlepels kurkuma ofwel genoemd koenjit. Heb je dit niet gebruik dan kerriepoeder

 

Mix voor Chili kruiden:

  • 1/2 theel kaneelpoeder
  • 1 theel kurkuma ofwel genoemd koenjit. Heb je dit niet gebruik dan kerriepoeder
  • 2 theel djinten ofwel genoemdkomijnpoeder
  • 1/2 theel chilipoeder of cayenne poeder (is wel pittig)
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1 eetl uienpoeder en 1/2 eetlknoflook poeder, als je geen verse ui en knoflook gebruikt