Bolcourgettes, weer eens wat anders en heel geschikt om te vullen door zijn bolle vorm. Je kunt ze vullen met alleen groentes en kaas of juist lekker met een pittig tomaten-gehaktsaus. Succes gegarandeerd!

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Was de courgettes en snij het kapje eraf en hol de courgettes uit. Snij het vruchtvlees klein en voeg het bij de vulling die je gaat maken voor in de courgettes. De courgettes kun je op verschillende manieren vullen:

  

  • Met een eigen homemade tomatensaus  en alleen groenten
  • Of met groenten en stukjes tofu, vlees/ kip of vis.
  • Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin het vruchtvlees met ui en knoflook. Vul de courgettes en leg er stukjes feta of geitenkaas over.

Zet de bolcourgettes op een bakplaat. leg de kapjes er naast en bak gaar in ca. 25 in.

Eetsmakelijk!

* Let op: Gebruik de hoeveelheden die in je voedingsplan staan.