Ingrediënten:

  • 1 groen kool
  • 250 gr kippengehakt
  • 1 ui
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • 5 champignons
  • kruiden: zwarte verse peper, zeezout, kerrie-, paprikapoeder, chili poeder en gedroogde peterselie
  • pan met gekookt water
  • ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven op 110 graden. Bak het gehakt rul zonder olie toe te voegen en voeg de knoflook en de kruiden toe. Snij ondertussen de ui, paprika, courgette en doe dit bij het gekruid gehakt. Bak alles zachtjes op laag vuur.

Breng ondertussen een pan met water aan de kook om de groene kool bladeren even te koken. Haal voorzichtig een aantal bladeren van de kool en snij een stukje van het harde steeltje er uit. Hou het blad verder mooi heel. Door het blad kort te koken is het al wat meer gaar.

  

Als gehakt klaar is en het blad gekookt, dan leg je het blad open en doe er wat gehakt in. Vouw het blad dicht en leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.

  

Voor de lekkerbek kan je er nog verse geraspte kaas over heen strooien

 

Dek de schaal af en verwarm het gerecht 15 min in de oven.

Een prima gerecht om van te voren klaar te maken, laat het goed afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast.

Variant: vervang het gehakt voor kaas zoals pittige roquefort kaas, feta of zachte geitenkaas