Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 2 lente ui, rode ui of sjalotje
  • 70-80 gr roggemeel, boekweit -of speltmeel
  • zwarte peper en zeezout
  • kurkuma, paprikapoeder, komijn, koriander. Wil je pittig, voeg dan wat chilipoeder of gesneden Spaanse peper toe
  • kokosolie
  • koekenpan
  • keukenpapier

Bereiding:

Was de courgette en rasp hem middelgrof. Bestrooi met zout en laat 20 min. staan in een vergiet, het vocht trekt uit de courgette. Druk daarna al het vocht zoveel mogelijk uit de geraspte courgette.

Ondertussen snij je de ui klein en meng dit met het meel, het ei en de kruiden.  Wees niet te zijn zuinig met de kruiden, het mag best wat smaak/ pit hebben. Voeg daarna de courgette rasp toe en roer het goed door elkaar. Mocht het mengsel te nat zijn voeg dan beetje meel toe.

Laat dit mengsel even staan. Dit ‘ voorwerk’ kan je heel goed van tevoren maken en op laatst pas de pannenkoekjes bakken.

Verhit een koekenpan met kokosolie. Maak kleine pannenkoekjes en bak ze aan beide zijde mooi bruin en krokant. Leg ze eventueel uit op wat keukenpapier om het bakvet ‘op te zuigen’.

Variatie, voeg wat  stukjes feta, knoflook of paprika toe

Serveer met lekkere frisse wortelsalade. Eetsmakelijk!