Ingredienten:

  • 1/2 spitskool
  • fijn gesneden sjalotje of rode ui
  • 100-150 gr. gesneden augurk
  • 1 eetl kappertjes
  • 1/2 bosje fijn gehakte verse peterselie

dressing:

  • 1 1/2 eetl yoghurt
  • 1 eetl appelazijn
  • 2 eetl walnootolie of andere olie
  • zware peper, zeezout
  • voor pittige bite paar stukjes Spaanse peper 

 

Bereiding:

Snij de spitskool heel dun met mes of mbv mandoline. Meng van de kool met de ui, kappertjes, augurk en de peterselie. Maak de dressing en schenk dit door de groenten.

Breng op smaak met zware peper en zeezout. Voor een pittige bite voeg wat Spaanse peper toe. Zet de salade in de koelkast zodat hij lekker koud en fris is. Makkelijk recept om vooraf te maken.

Variatie met verse kruiden en fruit: verse koriander, bieslook. Voeg wat gehalveerde stukjes druifjes of appel toe.