Dit recept van een gevulde portobello (ook wel reuzenchampignon) kunt u ook toepassen voor een gevulde courgette. De bereiding is nagenoeg hetzelfde.
Ingrediënten:

  •  2 portobello’s
  • olijfolie
  • sjalotje
  • champignons
  • paksoi
  • 1 teentje knoflook
  •  half pepertje (of wat chilipoeder)
  •  kokosolie
  • peper en snufje zeezout
  • provinciaalse kruiden

 

Bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Maak de portobello’s schoon.  Verwijder de steeltjes en snijd die alvast klein en doe ze in een kommetje. Leg de portobello’s in een ovenschaal. Snij alle groenten fijn en bak met de kruiden, voeg ook de fijn gesneden steeltjes Vul de portobello’s nu met het warme groentenmengsel. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven.
Varianttips:

Maak een groenten vulling met stukjes gebakken courgette, aubergine, paprika etc.

Leg een plak feta over de vulling.

Vul de portobello met mengsel van gebakken kippengehakt, ui en champignons.