Ingrediënten:

  • 1 koolrabi
  • 1 ei
  • 1 of 2 eetl boekweitmeel
  • citroensap tegen het verkleuren
  • beetje paprikapoeder, kaneelpoeder, kerriepoeder
  • klein teentje knoflook of gedroogde gemalen knoflook
  • zwarte peper en zout
  • kokosolie

Bereiding:

Schil de koolrabi en rasp deze grof. Knijp zn het vocht eruit, ws is het minder dan bij aardappelrasp. Voeg alle ingredienten toe aan de rasp. De hoeveelheid boekweitmeel moet jezelf inschatten, hangt af van hoe vochtig de rasp is. Zet de schaal even in de koelkast. Dan kan het goed op smaak komen.

Verwarm de kokosolie in een koekenpan en leg een hoopje rasp in de pan en druk het aan. Bak aan beide zijde krokant.

Het is makkelijk te combineren bij een vis, vlees of kipgerecht.

Variatie:

Het gerecht kan je zelf zo uitgebreid maken als je wilt, voeg champignons, ui of paprikastukjes toe. Hou je van pittig, voeg dan dunne reepjes Spaanse peper zonder zaadjes toe. Kruiden zoals tijm, rozemarijn of cajun zullen ook de rösti een lekkere smaak geven.