De portobello is een paddenstoel met een chique naam, het is niet meer dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon met een grote hoed en kleine steel. De portobello is gezond vanwege de vezels, vitamine B2 , B3, en bevat veel foliumzuur en mineralen als kalium en fosfor.

In de keuken:
Wanneer je portobello’s koopt moeten ze bruin, stevig en vers te zijn. Hij is goed in de koelkast te bewaren voor ca 4-5 dagen, op deze manier blijft de smaak het best bewaard. Veeg de portobello schoon met een keukenpapiertje of een borsteltje, niet wassen.  Door de grote hoed is de portobello super geschikt om te vullen vanwege de stevige en vlezige structuur met bijvoorbeeld kaas en/ of groentes. Ook zeer geschikt is deze paddenstoel op de bbq of grill omdat hij in mooie grote plakken gesneden kan worden.

Lees meer over eetbare paddenstoelen

Ingrediënten:

  • 2 portobello’s
  • 50 gr feta
  • verse spinazie
  • knoflook
  • ui
  • paprika
  • kokosolie
  • zwarte verse peper en kurkuma

Bereiding:

Veeg de portobello schoon en leg hem in een ovenschaal met een beetje water. Roerbak de ui, knoflook in de olie en voeg later de paprika toe. Daarna de spinazie erbij en laten slinken. Op smaak met wat verse zwarte peper en kurkuma. Gebruik geen zout, feta is al zout genoeg

Vul de portobello en verkruimel de feta er overheen. Ca 15 min. in de oven.