Ingredienten:

  • bakje oesterzwammen
  • 1 Chinese kool
  • 4 champignons
  • 1 prei
  • 1 teen geperste knoflook
  • kokosolie
  • kerrie, kurkuma, gemberpoeder, komijnpoeder, chili kruiden en zwarte peper, herbamare kruiden zout
  • sojasaus en sambal

Bereiding:

Maak de rijst zoals op de verpakking staat.

Doe de olie in de wokpan en verwarm. Haal de buitenste bladeren van de kool en snij de kool in dunne repen, snij ook de champignons en de prei. Bak zachtjes in de olie de knoflook, prei en de kool. Veeg de oesterzwammen schoon met keukendoekje en scheur de grote zwammen in kleinere stukken.

Voeg de kruiden toe aan de groenten roer het geheel om en doe de oesterzwammen erbij. Roer zachtjes door elkaar, indien iets te droog een scheutje water toevoegen. Deksel even op de pan en laten stoven.

Ondertussen rijst afgieten en warm houden.

Maak het geheel op smaak met wat sojasaus en hou je van pittig neem een beetje sambal.