Ingrediënten:

  • 500 gr spruitjes
  • 500 gr zoete aardappel
  • scheutje olijfolie of klontje roomboter
  • kruiden: peper, zout, kurkuma en verse nootmuskaat
  • feta in blokjes of zachte geitenkaas

 

Bereiding:

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil en snij de zoete aardappel in stukjes. Kook beide groenten samen gaar, giet het kookvocht niet allemaal weg. Gebruik dit om stampot smeuïg te maken

Grof stampen en maak smeuïg met kookvocht, scheutje olie of roomboter en breng op smaak met de kruiden. Eet je vetvrij gebruik dan alleen het kookvocht.

Doe de stampot in een schaal en meng er de feta door, laat dit samen even opwarmen. Of zet in de oven.

Tip:

Dit gerecht is prima van tevoren te maken en in te vriezen ( zonder de feta) als je grote porties maakt.

Deze stamppot is ook lekker met gebakken rode uien