Ingredienten:

  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 2 mandarijnen of 1 sinaasappel
  • dressing: vers gemalen zwarte peper en zout, kurkuma, gemberpoeder, olie, appelazijn, mosterd, mandarijn sap.
  • 1 alleen de granaatappelpitjes
  • bieslook, tijm of koriander

Bereiding:

Schaaf ( met keukenmachine of mandoline) of snij de venkelknol in zeer dunne plakjes, verwijder de harde kern. Maak de rode ui schoon, snij in ringen of blokjes en haal de granaatappelpitjes uit de appel. Doe dit samen in een schaal.

Pers 1 mandarijntje uit en vang het sap op. Schil de andere mandarijn en snij in plakjes en hou apart. Of halveer de sinaasappel en pers de helft uit en de andere helft verwijder je de schil en snij je plak van vruchtvlees.

Klop de dressing en voeg toe aan de venkel en rode ui. Laat dit even min 1/2 uurtje staan.

Serveer de salade met de mandarijn of sinaasappelpartjes. Ook heerlijk met feta in olie