Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • halve rode paprika
  • 6 trostomaatjes
  • grote rode ui
  • basilicumblaadjes
  • gemalen zeezout en zwarte peper

Bereiding:

Snij de courgette in dunnen plakken en gril de plakken. Ondertussen halveer  je de rode ui en snijdt ook deze in plakken. Haal de courgette uit de grillpan en leg de ui erin. Laat de courgette afkoelen op een bord. Vervolgens snij je de paprika in stukjes en tomaatjes doormidden. Haal nu de gebakken ui uit de pan ( ook laten afkoelen) en leg je de paprika en de tomaatjes er in. Als de tomaat en paprika klaar zijn laat je ook deze groenten afkoelen.

Neem een groot plat bord en leg de courgette erop, dan verdeel je de ui en vervolgens leg je de tomaat en paprikastukjes op de ui. Bestrooi de gegrilde groenten met gemalen zeezout en -zwarte peper.

Garneer met afgescheurde basilicumblaadjes, daardoor komt de basilicum smaak beter tot z’n recht.

Serveer met zachte geitenkaas, feta of tonijn/ zalm. Kies je voor vis, voeg er dan ook wat kappertjes aan toe.