Zeekraal is een zilte groentesoort (net als zeewier en lamsoor). Het groeit op kwelders, dit is het buitendijksgebied en loopt onder bij vloed/ hoog water. Wat hier groeit moet tegen zout water kunnen!

Zeekraal lijkt op een vetplantje, de steeltjes zijn groen, knapperig en zoutig van smaak. Daarom is de smaak ook zo anders, heel bijzonder. Ze wordt geoogst van de maand mei t/m september.Het is te koop in een groentezaak of vishandel. In Duitsland heet het ook wel de zeeasperge, Meeresspargel.

Deze zeegroenten is super gezond, zit boordevol mineralen o.a veel natrium, kalium, magnesium, fosfor, ijzer en zink. Uiteraard ook de natuurlijke jodium, veel B-vitaminen en vitamine C en A. Bovendien stimuleert zeekraal de functie van de alvleesklier, werkt bloedsuiker verlagend en is goed voor je afweer, het immuunsysteem.

Op vele manieren is zeekraal te bereiden, je kan ze koken of blancheren (= beetgaar koken/ stomen). Door deze manier van bereiden neemt de zoute smaak af, maar voeg geen extra zout toe! Het is uitstekend te combineren met vis

Zeekraal kun je als warm groentegerecht eten, maar ook als salade is het heerlijk. Klik op e link van deze 2 recepten,  recept en recept