Ingrediënten:

  • 125 gr gedroogde abrikozen (een nacht geweekt in water)
  • 75 gr geurloze kokosolie
  • 175 gr amandelmeel
  • 125 gr fijn geraspte wortel, bewaar wat wortelrasp voor als topping. Oranje boven!
  • 2 eieren
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie. Meng met een keukenmachine/ staafmixer de abrikozen, kokosolie en het ei tot alles goed gehakt is. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de wortels. Doe het beslag in een kom en schep de wortel er doorheen. Verdeel het beslag over een taart of cakevorm. Of maak 10- 12 muffins. Zet de vorm ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de taart goed afkoelen.

Topping Tips:

-Oranje topping; strooi wat geraspte wortel op de taart/ cake of muffins of  bestrooi met wat poedersuiker

muffin met:zonder suiker