• 2 eieren
  • 2x pastinaak
  • 1 uitgeperste knoflookteen
  • 2 eetl boekweit- of roggemeel
  • kruiden: verse rozemarijn of tijm, gedroogd
  • zwarte peper en zeezout
  • verse Spaanse peper of cayenne/ chili poeder als je van pittig houdt
  • keukenpapier
  • koekenpan

Bereiding:

Schil de pastinaak en rasp ze. Klop het ei los met de kruiden en voeg het mee toe. Gebruik wat meer meel als je denkt dat het te plakkerig is. Maak er koekjes van.

Zet een koekenpan met de olie op het vuur. zorg dat de olie goed heet is. Bak 2 of 3 koekjes tegelijk mooi bruin aan beide kanten. Leg ze daarna op een keukenpapiertje.
Variatie: Ook erg lekker met een combi van geraspte wortel en zoete aardappel dan wordt de smaak wat ‘ zoeter’. Knolselderij, paprika, prei of courgette zijn ook lekker erdoor.