Ingrediënten:

  • 2 scholletje
  • 3 citroenpartjes
  • 1 grote tomaat
  • 1/2 courgette in plakken
  • 1 fijn gesneden sjalotje
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 3 stukjes sinaasappel met schil of mandarijn
  • 3 takjes verse tijm, zwarte peper en zeezout
  • extra vierge olijfolie
  • bakplaat

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Spoel de scholletjes af en dep ze droog. Leg de vis op de bakplaat. Maak in de schol huid ( deze is vrij stug) inkepingen. Verdeel op de open plekken naast de vis de courgette, tomaat en de sjalotjes.

Verdeel in de inkeping de geperste knoflook, de citroen, de sinaasappel en verdeel de tijm over de huid.

     

Op laatst de olijfolie er over heen sprenkelen zet de bakplaat met de vis in de oven voor ca 15 minuten.

Als bij gerecht kun je bloemkoolrijst erbij serveren of een frisse groene salade.