Maak je eigen kruidenolie, makkelijk en lekker vers. De basis is een olie ( olijf-, lijn- of koolzaadolie) met verse kruiden, maar je kan ook stukjes knoflook, zongedroogde tomaatjes of verse peperkorrels toevoegen.

Kruidenolie is bij vele gerechten te gebruiken zoals over de salade, carpaccio, gegrild vlees, kip of groenten zoals courgette of aubergine 

 

Olijfolie met rozemarijn, tijm of verse rode pepers

Bereiding:

Was de kruiden en dep ze droog. Vul goed afsluitbare flesjes of potjes met olie en  de kruiden of pepers en laat 3 weken op smaak komen.

 

Olijfolie met citrusschil:

Bereiding:

Boen de sinaasappel, limoen of citroen goed schoon. Met een fijnschiller of scherp mesje haal je de gekleurde schil eraf. Snij de schil in reepjes en voeg de olijfolie toe. De olie even op smaak laten komen en lekker over een salade schenken.