Ingrediënten:

  • 1 romanesco, groene torentjes bloemkool
  • 600 gr runder( rib)lappen
  • 2 uien
  • mespuntje saffraan
  • 400 cc  runderfond of -bouillon
  • optioneel: 400 cc droge witte wijn, anders 400 cc runderfond of -bouillon
  • 1 theel gemalen/ gekneusde venkelzaad of venkelpoeder
  • 1, 5  laurierblaadje
  • 2 venkelknollen, dunne plakjes
  • 3 takjes peterselie, gesneden
  • gemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding:

Haal het vlees 1/2 uur van te voren uit de koelkast. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in de pan en bak het vlees rondom bruin.

Haal het vlees uit de pan, schraap het aanbaksel los en bak de uien in de pan. Voeg venkelzaad, laurier en het vlees bij de uien. Giet de runderfond of -bouillon ( en wijn) erbij en voeg de saffraan toe.

Laat dit 5 min. zachtjes koken en dan met deksel zeker 1,5 uur stoven. Snij ondertussen dunne plakjes van de venkel. Leg na 1 uur stoven de plakjes venkel erop, laat verder garen in de oven en het stoofvocht kookt in.

   

Zet ondertussen een pan water op en maak roosjes van de romanesco. Kook of stoom de romanesco beetgaar. Serveer samen met het vlees. Breng zn nog extra op smaak met veel zwarte peper en wat zout. Eetsmakelijk!