Gele bietjes, prachtig fris geel van binnen.

Gele biet is iets zoeter van smaak dan de rode bietjes. Bevat veel ijzer, vezels en eiwitten. Werkt ontgiftend en zuivert onze bloed en je lever. Bietensap is best populair, het sap verhoogd je weerstand en verbeterd de opname van zuurstof in de cellen van je lichaam.

 

Ingredienten:

  • gele bietjes
  • koolrabi
  • rode ui
  • vers selderijblad
  • gerookte heilbot, te koop bij de visboer
  • hennepzaadolie
  • appelazijn,
  • kurkuma,
  • zwarte peper
  • dille

 

Bereiding:

Maak de bietjes schoon en kook ze beetgaar.

Snij onder tussen de andere ingrediënten klein. Doe deze in een schaal en meng ze door elkaar. Laat de warme bietjes afkoelen en voeg ze klein gesneden toe.

Maak een dressing van hennepzaadolie, appelazijn, kurkuma, zwarte peper en dille. Schenk de dressing over de salade.

Maak het bord mooi op met de heilbot en bietensalade.