Ingrediënten:

  • 3 tonijn biefstukjes
  • sojasaus
  • vissaus
  • theel sambal
  • 1 grote witte ui
  • 1 geperste knoflook
  • kurkuma en zwarte peper
  • bakolijfolie
  • grillpan

 

Bereiding:

Haal de tonijn uit de koeling en dep droog met keukenpapier. Neem een schaal en doe hierin de ingredienten, behalve de tonijn. Roer alles door elkaar en leg de tonijnbiefstukjes in deze marinade. Wentel ze om en om door de marinade en laat ca 30-45 min staan. staan. Tussen door nog keertje omdraaien of insmeren met de marinade.

Verhit de grillpan en zorg dat de pan goed heet is, leg de tonijnbiefstukjes in de pan en draai ze om als de iets zijkanten verkleuren. Let wel ze garen heel snel, nog wat rauw van binnen zijn ze het lekkerst.

Gooi de marinade niet weg, je kan nog wat toevoegen in de pan of in een bakje op tafel bij de maaltijd serveren.

Tip: Serveer met de sperzieboontjes, wat sesamolie en sesamzaadjes