Ingrediënten:

  • 2 gerookte zalmsteaks of 2 moten verse zalm
  • 3 teentjes verse knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 citroen in plakjes
  • 2 theel limoensap
  • 2 eetl mayonaise
  • 1,5 eetl yoghurt
  • zwarte peper en zeezout
  • aluminiumfolie
  • pittig: wasabi toevoegen. Verkrijgbaar in een kleine tube te koop in de supermarkt

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 100 graden. Leg de zalmsteaks in een ovenschaal en verdeel de citroenplakjes erop. Neem een stuk aluminiumfolie en dek de ovenschaal af en zet ca 30 min in de oven en warm de steaks op.

Haal ondertussen de blaadjes van de koriander steeltjes. Doe de blaadjes mayonaise, de yoghurt en de limoensap in een hakmolentje en maal tot egaal sausje. Laat even staan en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

Hou je van pittig, voeg dan een beetje wasabi in het hakmolentje toe. Of serveer apart in een beetje wasabi erbij.

Serveer de zalmsteaks met de limoenmayonaise en een frisse salade.