Ingrediënten:

  • kabeljauwfilet ca 5o0-600 gram
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 blik ongepelde tamaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theel gedroogde oregano of tijm
  • optioneel een scheutje room
  • zwarte peper, zout, kurkuma en chili poeder
  • staafmixer/ blender
  • ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.  Spoel de vis af en dep de vis droog met een keukenpapiertje. Leg de vis in de ovenschaal. Snij de courgette in kleine of grove stukjes ( naar eigen keuze) en verdeel bij de vis in de schaal.

Mix grof alle tomaten en knoflook, eventueel kan je ook de courgette grof malen. Voeg de kruiden en een beetje room of hüttenkäse toe en roer zachtjes door elkaar. Schenk de tomatensaus over de vis met de courgette.

Bak de visschotel ca 15-20 min. gaar.

Serveer met roerbak spinazie.