Melanzane parmigiana is een beroemde Italiaanse ovenschotel, met gebakken aubergine, daarover tomatensaus en een laagje kaas (parmazaanse kaas of monzarella). Ik heb het beetje veranderd en witvis gekozen ipv kaas.

 

Ingrediënten:

  • 600 gr kabeljauw, koolvis of scholfilet
  • 1,5 aubergines
  • 1 blik tomatenblokjes of 4 verse tomaten
  • 1 1/2 theel Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 ui fijn gesneden
  • verse gesneden basilicumblaadjes
  • gemalen zwarte peper en zeezout
  • kokosolie
  • olijfolie
  • ovenschaal en grillpan
   
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de ui en de knoflook in kokosolie en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, wat verse basilicumblaadjes ( bewaar nog voor garnering) en zwarte peper en zout. Laat dit ca. 20 min. pruttelen. Zet de grillpan alvast op het vuur en snij ondertussen de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de aubergines in de grillpan aan beide kanten mooi bruin. Leg ze uit op een bord als ze klaar zijn.
Neem de ovenschaal en leg de vis op de bodem van de ovenschaal. Daarop de  gegrilde plakjes aubergine. Verdeel hierover  wat tomatensaus.
Zet de schaal ca. 20 min.in de oven.
Variatietip:
– Strooi over de tomaten saus nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
– Laat de vis weg en maak het gerecht met alleen gegrilde aubergine met daarover de tomatensaus en eindig met een laag van plakjes mozzarella.
Garneer de verse basilicum blaadjes over de schotel, heerlijk met een frisse groen salade.
Eetsmakelijk!