Ingrediënten:

  • 2 moten verse rauw zalm
  • 1 citroen of limoen
  • 2 stengels lente-ui
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 theel kappertjes
  • theel gedroogde dille of takje verse dille
  • 1,5 eetl mayonaise, deze kan je uiteraard ook weglaten
  • 1 eetl yoghurt
  • 1 theel sojasaus
  • verse zwarte peper en zeezout
  • bakje zeekraal
  • gemengde sla

Bereiding:

Spoel de zalm af en dep droog, snij de zalm vervolgens in kleine blokjes. Doe de blokjes in een bakje en voeg toe de sojasaus. Zet dit even apart en snij ondertussen de tomaatjes en lente-ui in stukjes. Voeg dit toe samen met de kappertjes aan de zalmblokje en meng door elkaar.

Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen uit. Hou dit apart.

Meng de yoghurt en eventueel de mayonaise door elkaar en voeg naar eigen smaak beetje voor beetje de citroensap en de rasp toe. Breng op smaak met dille, zeezout en zwarte peper.

Voeg de blokjes zalm toe aan de citroenmayonaise en laat dit op smaak komen. Zet even in de koelkast. Kook ondertussen water en laat de zeekraal ca 8-10 min. in heet water  ‘wellen’. Spoel af en gebruik voor de garnering of meng met de sla.

Neem de kookring en schep het zalmmengsel er in. Leg een beetje sla op een bord, zet de kookring op de sla en duw de zalm er voorzichtig uit. Garneer met zeekraal.

Dit gerecht kan je al heel goed eerder voorbereiden, lekker handig.

Variatietip: voeg blokjes avocado toe, of beetje sesamolie.