Ingrediënten:

  • 4 grote gele uien
  • scheutje olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • aluminium folie, 4 stukken om ui in te wikkelen
  • zout en peper
  • sateprikker

Bereiding;

Verwarm de oven op 190ºC. Pel de uien en snij aan de onderkant een stukje af zodat ze rechtop staan. Pel de bovenkant van de uit iets los. Zet de uien op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi ze met zout, peper en de takjes rozemarijn. Besprenkel de uien met de olijfolie. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en zet ze op een bakplaat of in een ovenschaal in de oven. Bak de uien ca. 30-40 min, afhankelijk van grootte van de ui. Prik met een sateprikker in de ui of ze gaar zijn. Serveer de ui met gebakken eendenborst en pompoenpuree.

Bereiding van de pompoenpuree: https://sabinevandenbiezenbos.nl/diner/puree-van-pastinaak-met-wortel-enof-pompoen/

Bereiding van de eendenborstfilet:

Een stuk eendenborst filet heeft een dikke vetlaag die je moet insnijden alvorens het bakken. Daardoor trekt het vlees niet krom, het vet geeft smaak en het vet gebruik je voor het bakken. Snij een ruitpatroon in het vet over de breedte van de eendenborst. Snij niet te diep, anders snij je in het vlees!

Verwarm een pan, gebruik geen vet. Het vet van de eendenborstfilet smelt vanzelf. Bak de eendenborst eerst 4-5 min. aan de vetkant. Daarna draai je de filet om. Let wel: afhankelijk van de dikte van de eendenborstfilet is de de baktijd zijn..