Voorbereiding eendenborst filet:

Een stuk eendenborst filet heeft een dikke vetlaag die je moet insnijden alvorens het bakken. Daardoor trekt het vlees niet krom, het vet geeft smaak en het vet gebruik je voor het bakken. Snij een ruitpatroon in het vet over de breedte van de eendenborst. Snij niet te diep, anders snij je in het vlees!

 

Ingrediënten:

  • 1 eendenborst filet
  • kleine rode kool
  • laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • kaneelstokje
  • verse nootmuskaat
  • kokosolie

 

Bereiding rode kool:

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en halveer de kool. Snij de kool in fijne reepjes.
Bak de koolreepjes ca 3  minuten in wat kokosolie. Voeg dan een scheut water toe, het laurierblaadje, het kaneelstokje en de kruidnagels. Laat dit lekker stoven tot de kool gaar is. Naar eigen smaak verse nootmuskaat, peper en zout toevoegen.

Bereiding eendenborst filet:

Verwarm een pan, gebruik geen vet. Het vet van de eendenborst smelt vanzelf. Bak de eendenborst eerst 4-5 min. aan de vetkant. Daarna draai je de filet om.

Let wel: afhankelijk van de dikte van de eendenborstfilet is de de baktijd.