Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond eetpatroon, met name vanwege de eiwitten. Gevogelte is bijvoorbeeld kalkoen, eend, gans of duif. Kip en gevogelte is mager, smaakvol en licht verteerbaar wit vlees. Het vet uit gevogelte (hoewel verzadigd) is gezonder dan vet uit rood vlees en heeft een minder ongunstige invloed op de bloedvaten. Eendenborst is gerookt maar ook rauw verkrijgbaar bij de poelier en de slager. Als je met eendenborst aan de slag gaat weet dan dat gaar vlees roze is en rauwe eendenborst donkerrood gekleurd is.

*Ingrediënten:

  • gerookte eendenborst filet in dunne plakjes
  • veldsla of waterkerssla
  • gesneden cherrytomaatjes
  • stukjes komkommer
  • stukjes avocado
  • halve druifjes
  • walnoten
  • verse zwarte peper en zout
  • olie
  • appelazijn

Bereiding:

Maak de sla schoon en leg dit op een bord. leg de plakjes eendenborst op de sla. Garneer de sla met de stukjes tomaatjes, komkommer, avocado en druifjes. Maak een dressing van olie, azijn, peper en zout. Schenk dit over de sla en als laatst de walnoten erover verdelen.

De smaaksensatie is de combinatie van de eendenborst met druiven en walnoten.

*Let op: Gebruik de hoeveelheden die in je voedingsplan staan.