*Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gr witlof
  • gesneden plakjes rosbief of kip- /kalkoenfilet
  • 1 grote rode ui
  • 4-6 verse takjes tijm, bewaar ook takjes voor garnering
  • 20 neutrale zwarte olijven of in de olijfolie
  • Dressing: walnoot olie, appelzijn, zwarte peper, kurkuma, zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180graden. Snij de rode ui in partjes en doe met verse tijmblaadjes in een ovenschaal ( of een pan met beetje olie). Zet de uien in de oven ca 15 min en laat ze zachtjes roosteren. Maak de witlof schoon, halveer ze en snij de harde kern er uit. Snij vervolgens in dunne reepjes. Verspreid de reepjes op een bord.

Maak de dressing en halveer de olijven.

Maak roosjes van de rosbief en leg op de gesneden witlof. Verdeel de olijven en schenk wat van de dressing erover. Serveer de rest van de dressing los erbij.

Garneer met nog wat losse tijmbladjes en/of een takje.

 

 

 

 *Let op: Gebruik de hoeveelheden die in je voedingsplan staan.