Gewichtsbeheersing voor kinderen

Als ouders wil je het beste voor je kind.

Je wilt dat ze gelukkig zijn, lekker in hun vel zitten en niets te kort komen. Dat is goed. Maar het is ook een valkuil. In de praktijk blijkt dat veel kinderen meer eten dan hun lichaam nodig heeft waardoor snel overgewicht ontstaat.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen vaak last hebben van hun overgewicht. Ze worden vaker gepest en zijn eerder depressief. Daarnaast hebben ze vaak lichamelijke klachten. Ze zijn vaker ziek en gevoeliger voor allergieën en huidproblemen als acne. Bovendien kunnen ze zich moeilijker concentreren en voelen zich niet altijd fit.

Redenen genoeg dus om het gewicht van uw kind goed in de gaten te houden en als het nodig is in te grijpen. Ze groeien er niet overheen. Alleen het veranderen van eetgewoonten en genoeg beweging zorgen er voor dat uw kind zich lekker in zijn of haar vel blijft voelen. Veel ouders leren het kind, onbewust en vaak met de beste bedoelingen een bepaald eetgedrag dat helaas niet altijd even gezond is. Een beloning omdat het bord is leeggegeten, lekkers na het sporten of het eten van veel tussendoortjes.

Het lichaam geeft genoeg signalen maar we moeten ze wel herkennen

Het is daarom belangrijk dat uw kind zich bewust wordt van zijn eetgedrag. Ze moeten leren luisteren naar hun lichaam zodat ze weten waarom ze eten en welke gedachtes en gevoelens daar bij horen.

Metabolic Balance® pakt overgewicht aan zonder dieet!

Het Metabolic Balance®- programma is een effectief middel bij het aanpakken van overgewicht bij kinderen. De focus ligt daarbij niet op een, lastig vol te houden dieet. Het richt zich op het veranderen van het eetgedrag en een veranderd eetpatroon.

Uw kind mag gewoon lekker blijven eten maar doet het wel bewust.

Door te weinig variatie in voeding, voedingsstoffen, mineralen en vitamines komt uw kind al snel tekort. Toch is dit allemaal nodig voor een goede stofwisseling en balans. Een kind valt niet af door te lijnen, maar door gezonde gevarieerde voeding. Zo krijgen ze de juiste voedingsstoffen binnen.

Met behulp van een eigen voedingsplan gaat uw kind gezonde en gevarieerde voeding eten. Dit plan is afgestemd op het lichaam van uw kind. Daarnaast leert het programma om te eten op vaste tijden, 3 maaltijden per dag met afgepaste hoeveelheden groentes, vlees, kip of vis en fruit na de maaltijd.

Resultaat: een gelukkiger kind

Kinderen vallen snel af en ze bereiken gemakkelijker het juiste gewicht. Hierdoor krijgen ze meer energie en gaan ze lekkerder in hun vel zitten. Wat ook weer hun weerbaarheid en zelfvertrouwen vergroot.

Natuurlijk spelen de ouders een belangrijke rol. Je wordt dan ook intensief betrokken bij het Metabolic Balance®-programma. Dit alles kost tijd, inspanning en geduld, maar staat garant voor een succesvol resultaat.

Uiteraard ga ik jullie hierbij intensief en persoonlijk begeleiden. Daarbij coach ik niet alleen, ik geef ook praktische tips en adviezen over voedingsmiddelen, maaltijdbereiding en… lekkere recepten

Neem telefonisch contact met mij op of vul het formulier in. Ik nodig u graag uit om samen te kijken wat Metabolic Balance® voor jouw kind kan betekenen. Hierbij kijken we niet alleen naar het eetgedrag. Ook naar de psycho-sociale aspecten van het kind worden er bij betrokken. Zo kun je uiteindelijk zelf de keuze maken of Metabolic Balance® een bijdrage kan leveren aan het welzijn van jouw kind

Vul het formulier aan en ik neem contact met je op voor een gratis 1e consult.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Uw bericht