Zorg dat je lekker in je vel zit. Ook tijdens de overgang!

Hormonen; ze vreten energie en zorgen voor onbalans

Met de jaren gebeurt er veel in een vrouwen lichaam. Veranderingen waar we geen grip op hebben. Hormonen maken ons lijf instabiel. Ons lichaam heeft steeds weer een nieuwe balans nodig. Vanaf de puberteit verandert onze hormoonhuishouding. Het begint met de menstruatie. Daarna maken we zwangerschappen door en last but not least, de overgang.

Hormonen zijn als het ware de bedrijfsleiders van jouw lichaam. Ze regelen de vetopslag (buik, benen of taille), de vetverbranding, je energiepeil en zelfs je libido. Eigenlijk zorgen ze voor de meeste processen in je lichaam.

Belangrijk is te weten hoe je lichaam was voor dat je in de overgang kwam? Want juist tijdens de overgang zoekt je lichaam naar een nieuwe balans. Er is tijdelijk sprake van onbalans. Hoe groter de onbalans des te meer klachten (bijv. opvliegers, onregelmatige menstruatie, transpiratie, futloos, wisselende stemming) er zijn.

Overgang en Voeding

Hoe zit het met voeding en leefwijze als het gaat om de overgang?

Voedingsmiddelen (lijnzaad, soja, vetten, zaden, peulvruchten) kunnen je overgangsklachten verminderen en beïnvloeden je hormonen, maar ook beweging en stress hebben invloed.

Met gezonde gevarieerde voeding en een andere leefwijze komt je hormoonhuishouding weer in balans. De verbeteringen geven je niet alleen meer energie, maar ook een verbeterde weerstand, je gaat lekkerder in je vel te zitten en ook je overgewicht neemt af.

Terug in Balans

Met het Metabolic Balance®- stofwisselingsprogramma kom je weer in balans en dat is de oplossing voor je hormonale klachten en eventuele gewenste gewichtsvermindering.

Het minderen van gewicht is zeer zeker niet altijd nodig om het programma te volgen!

Het programma bestaat uit een voor jouw op maat gemaakt voedingsschema en voedingsmiddelen lijst. Het schema bevat de juiste hoeveelheden en in de lijst staan alle voedingsmiddelen die bij jouw passen. Zelf maak je met verse produkten heerlijke gevarieerde maaltijden klaar.

Je zult geen geen hongergevoel hebben, want de voeding geeft veel verzadiging en rust van binnen na elke maaltijd.

Metabolic Balance® reinigt het lichaam van afvalstoffen, vult het te kort aan, je balans herstelt en je gezondheid wordt weer optimaal zoals bij je hoort.

Je leeftijd maakt niet uit, kies voor je zelf, kies Metabolic Balance!

Begeleiding op maat

Ik zal je advies geven, begeleiden en steunen op en manier die bij je past. Ook leer ik je om te kunnen te gaan met gezonde voeding en hoe je je overgangsklachten en eventuele gewichtstoename weer in eigen hand kunt houden. Je zal versteld staan van het zelf genezende vermogen van je lijf en van binnen bij jezelf.

Kies Metabolic Balance®, de beste investering voor een gezonde toekomst. Vul het formulier in en ik neem contact met je op voor een  kennismakingsgesprek. De eerste stap naar een gezondere levensstijl.

Vul het formulier aan en ik neem contact met je op voor een gratis 1e consult.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Uw bericht