Hoge Bloeddruk en Cholesterol; de stille sluipmoordenaars!

Cholesterol en bloeddruk

Waarschijnlijk sta je er niet dagelijks bij stil. Dat hoeft ook niet want je lichaam geeft zelf een signalen wanneer de waardes te hoog zijn: je conditie wordt minder, je hebt minder energie en je kunt er zelfs hartkloppingen van krijgen.

Als je cholesterolgehalte en bloeddruk structureel te hoog zijn is het wel belangrijk om dit serieus te nemen. Een langdurig te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte spelen een grote rol bij hart- en vaatziekten. Niet alléén bij rokers, ook bij niet-rokers. Het is een serieus gezondheidsrisico.

Medicijnen lossen het probleem niet op

Een hoog cholesterol en bloeddrukklachten worden doorgaans behandeld met behulp van medicijnen. Dat kan op zich prima werken maar het heeft ook een nadeel: medicatie pakt wel de symptomen aan, maar lost het probleem niet op. Er is dus een een grote kans dat je er niet alleen levenslang vast  zit maar dat ook de dosering zal toenemen.

De hoogte van het cholesterol wordt in belangrijke mate bepaald door verkeerde voeding. En omdat ons lichaam -naarmate we ouder worden- anders op (“gezonde”) voeding gaat reageren is het slim om naast het gebruik van medicijnen je voedingspatroon aan te passen. Als je cholesterol matig verhoogd is dan is het misschien zelfs mogelijk om dit met een ander voedingspatroon te normaliseren.

Goede voeding kan problemen voorkomen

Het cholesterol programma helpt je bij bepalen van jouw ideale voedingspatroon.

Net als bij de Metabolic Balance methode starten we met een bloedanalyse. Deze analyse laat precies zien welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Na een uitgebreide intake gaan we aan de slag. Je krijgt een voedingsadvies dat is afgestemd op jouw lichaam. Jouw persoonlijke voedingsplan bevat talloze voedingsmiddelen die er voor zorgen dat jouw lichaam de stoffen krijgt die het nodig heeft. Klachten zullen afnemen, je voelt je fitter en krijgt meer energie. En dit terwijl je gewoon lekker kunt blijven eten.

Uiteraard wordt je tijdens het cholesterol programma door Sabine persoonlijk begeleid. Ze leert je wat goed voor je is, helpt je met praktische tips en geeft heerlijke recepten.

Wacht niet langer, voorkomen is beter dan genezen

Pak je gezondheid serieus aan. Start direct met het cholesterol-programma en geef jezelf weer een goede gezondheid terug.

Vul het formulier aan en ik neem contact met je op voor een gratis 1e consult.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Uw bericht