Een frittata is een gerecht afkomstig uit Italië. Dit gerecht is uit armoede ontstaan op het platteland. Het gerecht werd gemaakt van alle groenten en pasta’s die over waren van de dag ervoor. De ‘moderne’ frittata is een kruising tussen een omelet, pizza of pannenkoek. De basis is een eimengsel met aardappel en diverse groenten en kruiden zoals tijm, rozemarijn of oregano. Er kunnen echter diverse ingrediënten naar keuze gebruikt worden. Zoals stukjes feta of geitenkaas, ui, pompoen of gebakken kipstukjes.

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels
  • 4 eieren
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 rode paprika gesneden
  • teentje knoflook geperst
  • 1 theel rozemarijn, oregano of tijm
  • kokosolie

 

Bereiding;

Was de aardappels en snij ze in blokjes rooster ze 30 min in de oven. Doe de kokosolie in een grote koekenpan en bak eerst de knoflook en paprika en voeg daarna de spinazie toe tot deze geslonken is. Voeg de rozemarijn toe en de stukjes zoete aardappel. Meng/ mix ondertussen de eieren, zout en peper met een beetje water goed los in een kom. Giet het eimengsel over de spinazie en de aardappel en bak de frittatta tot deze goudbruin is.

De frittata kan ook in de oven garen/ bruin worden. Doe de groenten in de ovenschaal en giet daarna het eimengsel erover.

Voor de pittige smaakliefhebber gebruik verse stukjes rode peper.