*Ingrediënten:

  • 5 wortels of 1 middel grote peen
  • 8 rozijnen of cranberry. Of stukjes dadel, gedroogde abrikoos
  • 1 sinaasappel
  • beetje bakolie
  • verse geknipte peterselie
  • verse baby-spinazie
  • zachte geitenkaas of mozzarella
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding:

Was de sinaasappel en rasp de schil van de sinaasappel. Pers daarna de sinaasappel uit en bewaar het sap. Verwarm in een pan  een beetje bakolie en voeg toe de  sinaasappel rasp, sinaasappelsap en de rozijnen. Laat dit inkoken en daarna afkoelen

Rasp ondertussen de wortels en voeg het ingekookte sap toe. Voeg de peterselie toe en roer door heen elkaar. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout

Laat in de koelkast op smaak laten komen. Serveer de wortelsalade met babyspinazie en de zachte geitenkaas  of kes voor de zalmburger

 *Let op: Gebruik de hoeveelheden die in je voedingsplan staan.