Er is niet lekkerders dan je eigen homemade tomatensaus. Deze saus is heel gemakkelijk te maken en is standaard basis voor een saus met groenen, vlees/ kip of vis. Ook heerlijk om er soep van te maken. Maak een grote hoeveelheid en vries in porties in, altijd handig!

Ingredienten:

  • 2 blikjes tomatenstukjes
  • 2 uien
  • 1 gele paprika
  • 1 grote wortel
  • 5 kastanje champignons
  • kokosolie
  • kruiden: zwarte peper, kurkuma, chili peper, zeezout, Italiaanse kruiden
  • verse kruiden: knoflook, tijm en basilicum

 

Bereiding:

Snij de groenten klein. Doe een beetje kokosolie in een hapjespan en bak ui en de knoflook. Voed daarna de groenten toe. Schenk de tomaten blokjes erbij en de kruiden. Laat de saus even pruttelen, ca 10 min. en voeg zn wat water toevoegen als de saus te dik wordt. Voeg de verse kruiden toe en roer goe door en laat nog even staan.

Variatie: naar eigen smaak kun je met stukjes courgette, aubergine, venkel en prei kun je de saus uitbreiden