Ingrediënten:

  • 1 grote stronk gesneden bleekselderij met blaadjes. (bewaar wat stukjes ter garnering)
  • 1 grote gesneden ui
  • 1-2 geperste tenen knoflook
  • kokosolie
  • stuk gesneden knolselderij
  • 1/2 liter groentenbouillion
  • verse zwarte peper en zeezout
  • 1/2 bakje gesneden kastanje champignons
  • verse tijm

Bereiding:

Neem een soeppan en bak in de kokosolie de gesneden knolselderij, ui, bleekselderij stukjes en de knoflook. voeg de bouillon toe en laat alles gaar koken. Snij onder tussen de champignons en de bewaarde bleekselderij in stukjes. Neem een staafmixer en pureer de soep niet te fijn.

Breng de soep op smaak met verse zwarte peper en zeezout. Voeg de stukjes champignons en bleekselderij toe aan de soep, niet te lang het moet beetgaar blijven.

Serveer de soep met verse tijm.