Ingrediënten:

  • pompoen
  • 1 ui of prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middel grote winterpeen
  •  kokosolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl kerrie
  • 1 water
  • 1 groente bouillontablet
  • staafmixer

Bereiding

Was de pompoen en snij hem door de helft. Pas op de schil kan stug zijn. Soms heb je best wat kracht nodig zeker bij een verse pompoen. Schep met een lepel de zaden en de draderige binnenkant er uit. Snijd de pompoen, ui, winterpeen en knoflook in stukken. Doe wat kokosolie in de soeppan en bak de ui en knoflook even aan. Voeg hieraan toe de pompoen stukken en de kerrie. Laat alles even bakken. Ondertussen kook je 1 liter water in de waterkoker. Voeg het water, bouillontablet en de laurierblaadjes
 bij de groenten en laat dit ca 30 min. lekker pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.

Breng op smaak met verse peper en zout. Hou je van pittig? Gebruik dan paar druppels tabasco of verse rode peper.