Ingredienten:

  • bloemkool
  • 1 eetl kokosolie
  • kerrie, kurkuma
  • 200 cc kokosmelk
  • shitake
  • vers gemalen peper en keltisch zeezout
  • 750 cc groentebouillon
  • 1 eetl sojasaus
  • een staafmixer, soeppan
  • verse koriander, peterselie, bieslook of bosui ringetjes
  • wil je pittig: cayenne poeder of Spaanse peper toe

 

Bereiding:

Zet een soeppan met beetje kokosolie op het vuur. Ondertussen maak je de bloemkool schoon en  snij je  in roosjes en doe in de pan. Laat zachtjes bakken ca 3 minuten. Voeg na paar minuten de kerrie en kurkuma toe en bak regelmatig alles om.

Voeg toe de groentebouillon en laat ca 12 – 15 min zacht koken.

  

Voeg de kokosmelk toe en na ca 3 min pureer je de soep. Niet helemaal glad, zorg nog voor een bite van wat bloemkoolroosjes.

Voeg toe de shi take en breng op smaak met vers gemalen peper en keltisch zeezout. Hou je van pittig voor wat cayenne poeder of Spaanse peper toe.  Strooi als laatst wat koriander over de soep.

Serveer tip: Krokant gebakken vegaspekjes, kip of garnaaltjes of hamblokjes.