Metabolic Balance®

Metabolic Balance®- programma

Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en hormoonbalans. Sinds 2001 is het Metabolic Balance®- stofwisselingsprogramma ontwikkeld door Dr.W.Funfack (internist en orthomoleculair arts uit Duitsland) in samenwerking met artsen, voedingswetenschappers en computerdeskundgen.

Het Metabolic Balance®- programma is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek op het gebied van voeding, overgewicht en de daarmee verbonden klachten en stofwisselingsziekten. Het programma is een persoonlijk voedingsplan, gebaseerd op een uitgebreide bloedanalyse en de persoonlijke gegevens uit het intakegesprek.

Samen met mij, Sabine als jouw Metabolic Balance®- begeleider, verandert je je huidige voedingsgewoonten. Al snel zul je ervaren dat door anders te eten en  verandering van je leefstijl de stofwisseling weer in balans komt, je klachten verminderen en eventuele overgewicht verminderd.

 

Wat krijg je

 • persoonsgebonden advies
 • afgestemd op uw eigen lichaam en bloedonderzoek
 • overzichtelijk voedingsplan
 • eenvoudige regels voor het klaarmaken van gevarieerde maaltijd
 • geen calorieën tellen
 • snel resultaat
 • persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat
 • gezond voedingspatroon
 • lekker eten
 • beter slapen
 • meer energie en vitaliteit
 • meer fysieke en psychische kracht
 • afname van lichaamsvet, behoud van spier- en bindweefsel
 • betere spijsvertering
 • gladde en strakke huid
 • en vooral geen jojo-effect!

Voor wie

Het Metabolic Balance®- programma helpt en ondersteunt mensen bij wie de stofwisseling en de hormoonhuishouding uit balans is. Door deze onbalans ontstaan op de langer termijn lichamelijke klachten. Het lichaam is dan al een poos aan het compenseren.

De klachten kunnen zeer verschillend zijn zoals verminderde energie, futloosheid, slecht slapen, overgewicht, opgeblazen gevoel. Oof ben je bekend met Diabetes Mellitus type 2, hoge bloeddruk, reumatische klachten (reumatoïde artritis, jicht en artrose), allergieën en huidaandoeningen dan kun je ook baat hebben bij het Metabolic Balance®- programma.

Maar ook bij overgangsklachten en hormonale onbalans is hetMetabolic Balance®- programma ook zeer geschikt. Opvliegers, overmatige transpiratie, moe, weinig energie en overgewicht e.d. zullen verminderen of verdwijnen.

Of wilt u gezond eten, niet afvallen en wel weten welke voeding bij u past dan  is het programma uiteraard ook aan te bevelen

Het programma is voor alle leeftijden.

Belangrijk: Het Metabolic Balance®-stofwisselingsprogramma mag nóóit het bezoek aan uw arts vervangen. Met name bij aanhoudende klachten zal ik je adviseren om je arts te raadplegen. Het programma mag ook niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.

 

Het voedingsplan

Het Metabolic Balance®- voedingsplan is eenvoudig opgezet en bestaat uit 4 fasen:

Fase 1. De voorbereidingsfase van 2 dagen: tot rust brengen van de stofwisseling en voorbereiding van het lichaam op de komende veranderingen van het voedingspatroon.

Fase 2. De strenge fase: aanpassings van het lichaam aan het verbeteren van voedingswijze, in  balans brengen van de stofwisseling tot het gewenste gewicht is bereikt

Fase 3. De minder strenge fase: stabiliseren van de stofwisseling en behoud van welbevinden en eventueel gewicht. Langzaam loslaten van de strenge regels in fase 2

Fase 4. Behoud van welbevinden en gewichtsbehoud, door eigen leven weer opte pakken met de basis van het programma. Hierdoor blijvende balans in stofwisseling en hormoonhuishouding

Gedurende het programma ga je gevarieerd eten met maaltijden die goed op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor krijg je alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen binnen die bij jouw lijf passen, die jouw lichaam in balans brengt. De voeding uit het plan beïnvloedt op de juiste manier de hormoonhuishouding. Dit geeft stabiele suikergehaltes in het bloed en een natuurlijke afgifte van het hormoon insuline.

Ook belangrijke organen zoals lever, nieren en darmen gaan hierdoor beter werken, waardoor je hormoonstelsel, immuunsysteem, hart en de bloedvaten beter zullen gaan functioneren.

De gezonde en uitgebalanceerde voeding geeft snel resultaat. Na het bereiken van het gewenste gewicht ga je in de minder strenge fase nog gevarieerder eten en drinken.

op de lange duur raakt je gewend aan gezond en lekker eten en je zult ontdekken dat je niet terecht komt in het zo bekende jojo-effect. Het is niet alleen om af te vallen, het gaat vooral om verandering van je eetgedrag en je leefstijl en daardoor op de langere termijn het beste resultaat.

Het zal je geen moeite kosten dit de rest van je leven vol te houden.

Kies vandaag nog voor gezonder voedingspatroon en gun jezelf een gezond lijf. Vul het formulier in en ik neem contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek. De eerste stap naar een gezondere levenstijl.

Vul het formulier aan en ik neem contact met je op.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Uw bericht