Werkwijze

Werkwijze

Er zijn twee manieren waarop ik je kan helpen met een veranderingen in je eetpatroon en leefstijl die ervoor zorgen dat je gezonder te gaan leven, gevarieerder te eten, weer in balans te komen en geen/ minder lichamelijk klachten te hebben.

Ik geef een eenmalig orthomoleculair voedingsadvies met eventueel nog vervolgconsulten en een individueel behandelplan. Of ik geef voedingsadvies en begeleiding met behulp van het persoonlijke metabolic balance®-programma.

 

Eenmalig orthomoleculair voedingsadvies

Een eerste consult bestaat uit een kennismaking en het bespreken van klachten, de lichamelijke en mentale toestand. Verder brengen we de huidige eetgewoonte en leefstijl in kaart.

Ik leer je wat voeding doet, hoe het werkt en wat het met jou doet. Vervolgens wordt je bewust van je eigen eetgedrag en leefstijl. Samen zorgen we dat er weer aandacht is voor gezonde en gevarieerde voeding en lekker koken. Ik geef je tips en adviezen. Mijn advies vul ik zo nodig aan met het geven van tips over voedingssupplementen.

Behoefte aan een vervolgconsult(en) en een individueel behandelplan, een plan opmaat en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Dan wordt zonodig een bloedanalyse gedaan en wat lichamelijk onderzoek zoals bijvoorbeeld meting van bloeddruk, gewicht en lengte. Aan de hand van de bloedanalyse en al je gegevens wordt een persoonlijk voedingsplan gemaakt om je te helpen. Het voedings/ behandelplan wordt samen besproken en in overleg worden verdere vervolg consulten gepland.

Je krijgt gedurende de vervolgconsulten mijn ondersteuning en support, tips en adviezen. Mijn advies vul ik zo nodig aan met het geven van advies over voedingssupplementen.

Kortom met mijn advies zet je een belangrijke stap naar een optimale gezondheid

 

Het Metabolic Balance© Programma

Ik werk met behulp van het Metabolic Balance®- programma dat altijd begint met een gesprek. Hierin kijk ik samen met mijn client naar zijn of haar voedings- en eetpatroon. Daarnaast bespreken we het leefpatroon en de emotionele en mentale aspecten die daar bij horen. Tenslotte kijken we naar eventuele genetische invloeden, de rol van de omgeving en voorgaande ervaringen van de cliënt.

De begeleiding is gedurende het hele programma heel persoonlijk en afgestemd op de behoeftes van de cliënt.

Daarnaast adviseer ik ook voedingsmiddelen en eventuele voedingssupplementen als aanvulling op de dagelijkse voeding. Hierbij gaat het meestal over vitamines, mineralen en spoorelementen.

Tijdens het Metabolic Balance®- programma zult je merken dat je meer energie krijgt en dus ook meer wilt bewegen. Het eten van voldoende eiwitten, geeft meer spierweefsel en betekent meer energie en een hogere verbranding. Met sporten vergroot je je spiermassa waardoor je de stofwisseling blijft stimuleren.

Een gezond eetpatroon en sport is de perfecte combinatie om  je weer energiek en fit te voelen. Klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen en… op een natuurlijke manier gewicht te verliezen of op gewicht te blijven.

Goede samenwerking en eigen ervaring heb ik met Personall Fit in Zutphen. Dit sportcentrum is kleinschaligheid en gespecialiseerd in o.a persoonlijke en groepstraining. De personal trainers Roelof en Lars zullen je helpen je fitheid en gezondheid te vergroten.

Kijk voor meer informatie op de website van Personall fit: http://personallfit.nl

 

Maar er is meer….

Een gezond lichaam hangt nauw samen met bewustwording en kiezen voor jezelf.

Ben je bereid om meer tijd voor jezelf vrij te maken en bewust te kiezen voor jezelf? De juiste keuzes te maken die bij jouw passen. Leren om te luisteren naar je lichaam, en anders om gaan met je voeding en leefstijl.

Bijvoorbeeld de overgang, deze periode is niet alleen fysiek zoals opvliegers en zweten, maar vooral ook het emotionele en mentale deel heeft juist aandacht nodig! Dit gecombineerd met voeding die bij je past verbetert mede je hormonale balans, je gezondheid en dan is er weer genieten van het leven.

Goede samenwerking en eigen ervaring heb ik met:

Heelhuis Artibo , Massagepraktijkte in Zutphen, Tineke van den Oord. “In de behandeling wordt u uitgenodigd om spanningen los te laten en te voelen wat er is. Een moment waarin gedachten tot stilstand komen en u mag zijn wie u werkelijk bent. Met mijn behandelingen wil ik zorgzame aandacht geven. Aandacht die raakt!”

Mindfulnesspraktijk ,in Zutphen, Martha Pastink. ” Mindfulness (te vertalen met opmerkzaamheid) leert je stil te staan, stil te zitten in de maalstroom van je dagelijks bestaan en je bewust te worden van wat er in het hier en nu gaande is. Bewuste aandacht voor ervaringen in lichaam en geest. Door je bewust te worden ontstaat er ruimte en inzicht, wat een eerste stap is om de dingen anders te doen dan je ze altijd doet”.

Praktijk Femina, in Dieren, Brigitte Karthaus. Brigitte is ervaringsdeskundige op vele vlakken, ze wil  graag vrouwen (weer) in hun kracht te zetten. “Samen persoonlijke obstakels op te heffen d.m.v mediumschap, regressie en haar intuïtieve methodes. Knelpunten waar je hinder van kunt hebben in het dagelijks leven zoals bijvoorbeeld stress, een negatief zelfbeeld, blokkades, angsten en/of trauma’s”. Brigitte staat voor je klaar om in te stappen en af te reizen naar jouw persoonlijke eindbestemming?

Yoin studio,in Gorssel, Ellen de Vries. “Met yoga en pilatus maak je je lichaam en geest op sportief niveau weer actief, af gewisseld met meditatieve en rustgevende momenten. Het geeft jezelf bewustzijn, zelfvertrouwen en souplesse. Daardoor handvatten om makkelijker in het hier en nu te zijn, ook in het dagelijks leven”.