­

 

Succesverhalen…met bewijs!

Ellen, 51 jaar: ” ik heb  een ander eetpatroon wat mij ruimschoots voldoening geeft”

Voordat ik aan MB ben begonnen, dacht ik in 1ste instantie dat ik wel gezond bezig was met Voeding.
Doordat ik in contact kwam met een orthomoleculair consultant en zij mij over Metabolic Balance vertelde dacht ik daar geleidelijk aan anders over.
Ik leerde Sabine kennen in de zomer juli/augustus 2018 als mijn enthousiaste Metabolic Balance®- begeleidster met vele tips en heldere uitleg rondom hetMetabolic Balance®-programma.
Na deze uitleg en het ontvangen van mijn persoonlijk voedingsplan was ik gelijk om en dacht dit past helemaal bij mij. Ondanks dat ik in mijn werk en prive veel on -route ben en ik vaak buitenshuis eet. Daar moest ik wel even mijn draai in vinden en realiseren dat de Metabolic Balance methode ook goed past in dit leven zoals ik dit leef.

Goede voorbereiding is een feit en soms nemen zoals het is en de volgende dag weer MB oppakken. Mijn lijf geeft steeds meer aan wat ik wel en niet wil nuttigen. Inmiddels heb ik een ander eetpatroon wat mij ruimschoots voldoening geeft en als ik sjoemel geniet ik maximaal!

Snel voelde ik resultaat, voor mijn astma gebruikte ik dagelijks pufjes, maar kon dit snel achterwege laten. Behalve als er veel pollen en smog in de lucht is. Ik voel me kiplekker en vitaal. Eind december 2018 was ik ruim 18 kg kwijt.

Nu ( jan. 2019)  inmiddels ruim 20 kg en mijn omgeving reageert enthousiast op mij, omdat ik met vol energie en enthousiasme praat over Metabolic Balance.
Ik dank Sabine voor haar prettige begeleiding, voorbeelden, enthousiaste pep talks en haar kennis!!

Dikke Merci Sabine.

Ik ben er nog niet, nu door naar de volgende ronde, maar treed deze met nieuwe nieuwsgierigheid tegemoet.

 

 

Bianca, 55 jaar:” Begin okt. 2017 gestart met Metabolic Balance, nu juli 2018 28 kilo lichter en voel me een heel ander mens.”

 

De rede om te beginnen was eerst afvallen en dan stoppen met roken. Nou het eerste is gelukt en ik rook inmiddels al stukken minder!

Ook zijn mijn bloedwaarden die in begin wat afwijkend waren verbeterd door deze andere eet en leefstijl.

Ik raad iedereen aan die graag wil afvallen, zich fitter wil voelen en lekkerder in je vel om dit programma te gaan doen. Niet alleen voor je lichaam maar ook mentaal ben ik verandert, meer vertrouwen in mijn lijf en in mezelf. Dit heb ik helemaal zelf gedaan! En tuurlijk en zijn best momenten geweest waarin ik baalde of niet helemaal deed volgend het plan.

 

Honger gevoel heb ik niet gehad ( was ik heel bang voor), slaap weer goed, mijn huid is fris en zacht, ik eet lekker en gezond. Transpireer minder en heb meer energie na het sporten bij Curves. Mijn man en kinderen zijn ook blij met een happy vrouw en moeder.

 

De begeleiding, is super fijn en had ik echt nodig. Ik kreeg eerlijk, goed advies en bruikbare persoonlijke tips om te koken en boodschappen te doen

Sabine is positief en zoekt met je naar oplossingen als het ‘tegen zit’. Ze is gelukkig soms ook streng, want dat had ik soms ook nodig. Ze staat voor je klaar, is altijd wel bereikbaar via app of mail en reageert dan snel.

 

Kortom Sabine is zeer zeker een goede Metabolic Balance® begeleidster, een top wijf!

 

 

 

miranda

Miranda, 48 jaar: “geleerd goede voedingsstoffen te zoeken om mijn motortje tevreden te houden”.

Toen ik een foto niet meer geschikt vond voor Facebook, besloot ik er iets aan te doen. Via vriendin Karin Wezenberg kwam ik bij de enthousiaste en toegewijde voedingsdeskundige Sabine terecht. Ik startte op 22 febr. 2016 met het programma.

Binnen een paar maanden is mijn lichaam weer in shape en voel ik me niet meer moe en lusteloos. Gewicht, bmi, vet % zijn goed verminderd. Ik eet lekker en heb er plezier in. Ik kan mijn oude kleding weer aan en zelfs een maatje kleiner, heerlijk!

Zonder er al te veel voor te laten of te doen, het is tuurlijk even wennen. Maar gewoon door precies dát te eten wat je lichaam nodig blijkt te hebben. Zelfs met mijn werk met tijdsverschil en onregelmatige tijden is deze voedingswijze prima te doen.

Ik ben behoorlijk aangestoken door haar enthousiasme om goede voedingsstoffen te zoeken om mijn motortje tevreden te houden en met super resultaat!

Bedankt Sabine.

Joop: ” ik heb mijn draai gevonden, mijn gezondheid is goed. Ik wil nooit meer terug!”

Via een collega op het werk ben ik bij Sabine gekomen begin mei 2015. Mijn gewicht was 123 kg en ik zag er best tegen op omdat mijn vrouw kookt en we eten altijd aardappels, vlees en groenten. Dus…. er moest heel wat veranderd worden.

Maar ik zag in ( en wilde ook) met dit gewicht, astma en andere gezondheidsklachten dat er wel wat moest gebeuren. De eerste kennis making was plezierig. Sabine probeert echt te zoeken naar hoe we het het beste konden gaan doen. Oké, je moet je houden aan het schema en de regels maar anders gebeurd er ook niets. Mijn vrouw was ook mee gegaan, tenslotte kookt zij altijd. Ik was zeer gemotiveerd, mijn vrouw nog iets wat afwachtend. Sabine neemt uitgebreid de tijd om je te helpen om de produkten uit te leggen en waar je die kan kopen. Ook hoe je het beste de maaltijden en lunch klaar maakt.

De start ging goed op 18 mei. Daar ging ik dan met mijn lunchtrommel naar het werk met rauwkost en hard gekookte eieren en roggebrood, of een haring of kaas. Of roerbakgroenten van de avond ervoor met wat kip. Mijn collega’s keken elke dag verrast op wat er nu weer in mijn trommel zat. Ik voelde me goed, at lekker en was na 2 wkn al 5 kilo kwijt. De azijn vond ik niet lekker, maar alles verder was goed te eten. Ben meer vis en bonen gaan eten, wat heerlijk is. Bakken en braden in kokosolie, sla met olijfolie en meer fruit. Alcohol dat is is niet zo mijn ding dus omdat te laten staan vond ik niet zo erg. De aardappels en het brood… die mis ik helemaal niet. Dit was een bijzondere ervaring voor me.

Elke maand kwam ik op controle bij Sabine en viel lekker af. In juni 117 kg en in juli woog ik 112 kg dat gaat de goede kant op. Mijn streef was om in 2016 onder de 100 kg te komen. Onze draai vonden we steeds beter en ook de bewustwording van het omgaan met eten en het klaar maken. We leerden dingen over vetten en eiwitten, het belang er van voor je gezondheid. We aten opeens mango en avocado. En je merkt ook aan je lichaam dat die het goed doet op deze voeding. Het is geen vulling!

De zomer  2015 ging voorbij en in sept was ik 105 kg. en fitter, vitaler en begon met meer beweging. De artsen in het ziekenhuis waren verwonderd van mijn prestatie. De tijd tussen de controles bij Sabine werden steeds langer. Maar dat is ook goed. We hadden het vertrouwen inmiddels in onze andere leef- en eetstijl. Ook ik eet nu af en toe best wel rijst of aardappels en drink een pilsje. Sabine kun je altijd bellen. Ze heeft veel oplossingen en lekkere recepten. Haar begeleiding is goud waard!

Van af november gingen de kilo’s wat minder hard,dat is logisch wat het is winter, minder beweging buiten, meer winterkost en moeilijker variatie in het menu en de feestmaand december. Startte met 2x fysio wat goed voelde. Gelukkig herpakte ik mezelf weer in januari en was op 23 februari 99 kg. Joepie wat was ik blij!

Maanden gingen we door met natuurlijk ook de ups en downs, maar je lichaam geeft als het in balans is zelf al goed aan wat oké is of wat niet. Om de 7 wkn op controle en momenteel in augustus 2016 ( 14 maanden verder) zit ik op 97 kilo. Voel me prima ben blij dat ik de verandering ben aan gegaan. Zonder steun van mijn vrouw en Sabine was dat niet gelukt. Mijn familie, vrienden en collega’s blijven verwonderd dat het al zo lang goed gaat.

Ik heb mijn draai gevonden, mijn gezondheid is goed. Ik wil nooit meer terug!

 

 

 

 

joop

Rianne, 26 jaar: ” de begeleiding is Toegewijd, Vertrouwd en Bereidwillig”.

“Dat ik met Metabolic Balance ben gestart ( okt 2015) had eigenlijk 3 redenen. Een onzuivere huid (acne gezicht), gewichtsverlies, natuurlijke voeding.
Geen heftige medicatie voor mijn huid, geen dieet om “tijdelijk” gewicht te verliezen (ik kende het “jojo-effect”), maar een leefstijl met natuurlijke voedingsproducten die bij mij persoonlijk passen.
Mijn doel: Balans.
Als snel reageerde mijn lichaam in gewichtsverlies. Eigenlijk was dit nog nooit zo gemakkelijk gegaan als nu. Geweldig!
Oké, eerlijk.. dit heeft natuurlijk wel de nodige discipline gekost. Maar wie wat voor ogen heeft, bijt zich daar in vast. Toch?! Uiteindelijk zijn de eerste weken de zwaarste. Dit om uit je oude patroon te komen.
Het resultaat was te merken:
Snel afvallen
Beter slapen en meer energie.
Mijn huid reageerde vrij vlot op mijn nieuwe leefstijl, meer rust in mijn gezicht.
De acne werd minder “vurig”.
Nu bijna 3 maanden verder en is duidelijk  dat mijn onzuivere huid langer de tijd nodig heeft dan mijn gewicht.
Maar 1 ding is zeker, dat een andere voedings- en leefstijl mij van mijn onzuivere huid af heeft geholpen!
Mijn streefgewicht is nog maar 1 kilo ver weg. Ik ben in totaal 10 kilo afgevallen.
Tot op de dag van vandaag voel ik mij zeer geholpen door het Metabolic Balance®- programma en blijft mijn voedingsplan mijn basis voor mijn gezonde leefstijl!
Graag ook mijn dank voor mijn Metabolic Balance®-begeleidster Sabine van den Biezenbos.
De begeleiding heb ik als fijn ervaren in 3 woorden te beschrijven:
Toegewijd, Vertrouwd en Bereidwillig

 

 

karin

Karin, 53 jaar: ” Ik zie het als mijn nieuwe levens/voedingsstijl en ik ben er blij mee!!”

Mijn kennismaking en ervaring met Metabolic Balance (MB).

Ik kwam in contact met MB via facebook. Ik las het artikel en was direct zeer geïnteresseerd omdat ik al een tijdje opzoek was om op een gezonde manier mijn gezondheid te verbeteren. Ik had veel te hoog cholesterol waarvoor ik medicijnen moest slikken en slikte al medicijnen tegen te hoge bloeddruk. En had licht overgewicht.

Na de bloedtest afgenomen door Sabine werd aan de hand van mijn waardes een voedingsprogramma voor mij opgesteld. De eerste twee strenge fase weken vond ik echt verschrikkelijk. Waarschijnlijk omdat ik coldturkey en in een moeilijke tijd (Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw) ben gestart met het traject.

Ik heb mezelf te weinig tijd gegund om mij voor te bereiden.

Gelukkig had ik goede steun aan Sabine die mij met goede peptalk op de goede weg hield. Ik vind het onvoorstelbaar hoe snel ik verandering zag en bemerkte. De kilo’s vlogen eraf, mijn energie kwam weer terug, lekkere zachte huid.

Je wordt je heel bewust van wat je eet.

Na de derde week begon ik het programma te snappen en werd het veel gemakkelijker om het toe te passen. In een tijdsbestek van 2 maanden heb ik bereikt wat ik wil.

Resultaat:

Mijn cholesterol is gezond geen medicijnen nodig!

De medicijnen voor mijn bloeddruk zijn gehalveerd in dosis!

Mijn gewicht is top 10kg lichter.

De weeg momenten bij Sabine zijn een feestje. Samen de resultaten doornemen en tips krijgen. Als je even een dip hebt helpt zij je er bovenop.

Ik zie het als mijn nieuwe levens/voedingsstijl. Ik ben er blij mee!!

 

 Willy 54 jaar: “Afvallen en toch geen honger!”.

Dat is wat Metabolic Balance mij heeft gebracht.
Met een lengte van 1.74m en 123,5 kg was ik veel te zwaar. Ik had de volgende klachten: hoge bloeddruk, slaapapneu (29 apneus per uur), rugklachten, vermoeidheid en ik kon mijn eigen voeten niet meer zien.

Na vele dieeten via Google, de huisarts en mw. S. Bakker kwam ik via een kennis in kontact met Sabine van den Biezenbos.
Na een intake gesprek van wel een uur was ik kompleet overstag.
Na 3 maanden ben ik 21 kilo afgevallen.
Het eten uit het voedingsplan is ruim voldoende en zeer smaakvol.
Na 14 dagen voelde ik me al een stuk fitter het heeft zoveel met mijn leven gedaan.
Ik voel me weer herboren, dankzij de goede begeleiding van Sabine en Metabolic Balance ziet mijn leven er nu heel anders uit.
Het is echt een ieder aanraden, DOEN!
Ik ga nu voor de volgende 20 kilo dan heb ik mijn streefgewicht behaald.

 

willy

Anja: 43 jaar, getrouwd en 3 kinderen: Ik wil nooit meer terug naar vroeger!

Ik had al vele jaren last van pijnlijke knieën, opgeblazen gevoel, overgewicht, niet fit zijn etc. Vaak genoeg een dieet gedaan, maar zonder resultaat. Hier was ik helemaal klaar mee, dit wilde ik nooit meer en ben gestart met Metabolic Balance.

Het was best even wennen hoor, met behulp van een voedingsmiddelenlijst en een schema lukte het om na 2 weken mijn draai te vinden. Ik heb geleerd plezier te hebben in het maken van de maaltijd, met creativiteit en durf kom je een heel eind. Het eten is smaak vol, gevarieerd en je mist de koolhydraten niet. Mijn hele gezin doet mee met dezelfde maaltijd.

Door Metabolic Balance ben ik van al mijn klachten af en ook 20 kg afgevallen! Ook belangrijk is dat ik me een ander persoon voel. Zowel lichamelijk als geestelijk ben ik op geknapt. Ik slaap beter, meer energie en zit hierdoor beter in mijn vel. Ik heb meer zelf vertrouwen gekregen in wie ik ben, hoe ik eruit zie en waar ik voor sta.

De begeleiding van Sabine heb ik als heel fijn ervaren. Haar praktijk is laag drempelig en in huiselijke stijl op gezet. Tijdens een gesprek, een mail of telefoontje staat Sabine voor je klaar. In begin dacht ik zijn ‘al die gesprekken’ wel nodig. Zeker wel, tijdens elk gesprek waren er wel tips en/ of kookadviezen waar ik mee aan de slag kon. De persoonlijke aandacht en soms een kleine attentie ter ondersteuning zijn zeer te waarderen. Ik wil nooit meer terug naar vroeger!

Twijfelt u nu nog of Metabolic Balance wat voor u is, pak de telefoon en bel!

 

 

karin2013

karin2014

Karin 43 jaar: Als ik dat kan, kan iedereen het!

Ik woon 18 jaar samen en ik heb een tienerdochter. Begin januari 2013 werd ik heel erg ziek, het bleek wondroos aan mijn rechterkuit te zijn. Dagelijks moest ik naar de huisarts om de wond te verschonen. Bij één van die bezoekjes sprak ik de vervangende huisarts. Zij werkte met het voedingsplan van Metabolic Balance en ze dacht dat het misschien ook wat voor mij zou kunnen zijn.

Ik was toen 152kg en 1.67m lang. Eigenlijk had ik de hoop al lang opgegeven dat ik ooit nog een normaal gewicht zou bereiken. Vanaf mijn 10e jaar ging ik al naar de diëtiste en dat is zo mijn hele leven doorgegaan. Het ene dieet na het andere, flink afvallen en daarna nog meer aankomen dan ik afgevallen was. Het bekende Jojo-effect.
Toch wilde ik nog een allerlaatste poging te proberen.

Dat was het begin van iets wat ik niet meer voor mogelijk had gehouden! Het Metabolic Balance voedingsplan viel mij absoluut niet zwaar. Elke dag maakte ik (maak ik nog) een feestje van mijn eten; heerlijke roerbakgerechten, geroosterde groenten uit de oven, ovenschotels, gegrilde vlees/kip- of visgerechten.
Ik kreeg er een nieuwe hobby bij. Ik had veel meer interesse in gezonde voeding, ging nieuwe gerechten en recepten uitproberen. Nasi maak ik van geraspte bloemkool, net als de bodem van mijn gezonde pizza. Lasagne maak ik van schijfjes courgette en spaghetti maak ik ook van courgette mbv een juliennesnijder. Ovenfriet maak ik van pastinaak, koolraap, knolselderij of een zoete aardappel. Wokschotels zijn zo klaar en een ovenschotel, heb ik van tevoren al klaar gemaakt. Ondanks dat ik fulltime werk (tot 17:30 uur) heb ik in een kwartiertje toch mijn eten op tafel staan.
Eten is voor mij een feest geworden in plaats van een drama. Ik wil echt niet meer terug!
Na een jaar was ik 62 (!) kilo lichter, heb veel meer energie, ben een stuk zelfverzekerder en zit veel lekkerder in mijn vel.
Het is een kwestie van een knop omzetten en kiezen voor jezelf.

Je bent het waard!

Trouwens je kunt mij volgen via Face-book op Gezond Smikkelen met Kaatje, regelmatig zijn er heerlijke recepten te vinden.

Ruud 53 jaar: “Tot mijn grote verbazing vlogen de kilo’s er af!”.

Door een druk leven was ik al jaren meer dan 20 kg te zwaar. Ik heb van alles geprobeerd om gewicht kwijt te raken: minder eten, sporten als fitness, spinning, tennis, mountainbiken, etc. Er gingen te weinig kilo’s af en ze kwamen er altijd weer bij. In december 2013 was ik bijna 110 kg. Ik had weinig energie, sliep minder goed en had een hekel om te bukken om bijvoorbeeld dingen op te rapen van de grond of schoenveters te strikken.
Op een goed moment bood een vriendin die Metabolic Balance begeleider is mij aan om het programma te gaan volgen. Ik heb het bloedonderzoek voor de jaarwisseling laten afnemen. Het programma was enkele dagen later klaar en ik ben op 3 januari 2014 begonnen.

De eerste twee dagen waren het strengst. Je darmen worden gereinigd met behulp van een speciaal dieet. Vervolgens ga je de strenge fase volgen. Deze fase klinkt streng maar de keuze van het eten uit de lijst van je programma is gevarieerd met veel gezonde producten. Het wennen aan een veranderd voedingspatroon gaat snel en je gaat een heleboel dingen lekker vinden. Het is belangrijk om je te houden aan de afgewogen hoeveelheden voedsel en je moet minimaal 5 uur tussen de maaltijden laten en tussendoor water drinken. Tot mijn grote verbazing vlogen de kilo’s er af, heb ik geen trek gehad , kreeg ik meer energie, sliep ik veel beter en huidklachten en allergieën verdwenen vanzelf. Na een half jaar was ik 20 kg kwijt. Ik ben nu een jaar verder en weeg 90 kg. Ik volg nu eigenlijk de minder strenge fase van gewichtsbehoud uit het programma. Ik wil mijn streefgewicht van 85 kg bereiken zal de komende maanden streng voor mijzelf moeten zijn en mij precies houden aan de voorschriften van de strenge fase.
Het Metabolic Balance- programma is wetenschappelijk bewezen. De resultaten zijn goed en de kans op het jojo effect is minimaal omdat de nadruk wordt gelegd op de juiste balans tussen eiwitten, gezonde vetten met nutriënten en gezonde koolhydraten.

 

 

 

anton

Jacolien 51 jaar: “Je moet je eetgedrag en gewoontes willen veranderen!”.

Via de huisarts hoorde ik over het Metabolic Balance progamma. Waarbij je stofwisseling en je hormonen in balans komen met behulp van een persoonlijk voedingsplan. Vooral het persoonlijke sprak me erg aan. Ik heb namelijk problemen met mijn schildklier, lichte overgangsklachten en iets overgewicht. Ik voelde me vaak niet fit en had niet de energie die ik graag wilde hebben. Op internet ben ik veel gaan gelezen over Metabolic Balance en ik heb toen Sabine gebeld voor een vrijblijvend informatie gesprek. In het begin vond ik het allemaal erg spannend en hoopte dat het echt zou gaan werken. Niets was minder waar, na 3 weken voelde ik me al een ander mens. De klachten die ik had werden minder en na 2 maanden was ik 6 kg afgevallen. Ik heb weer energie, kreeg vertrouwen hoe ik anders met voeding om moest gaan, mijn kleding zit weer lekker en ik voel me een ander mens. Het klinkt misschien eenvoudig, maar je moet er best wat voor doen hoor.

De begeleiding van Sabine is heel fijn, ze weet veel en is kundig. Daarnaast straalt ze energie,warmte en begrip uit. Ze neemt de tijd, is betrokken en bereidt wat extra’s voor je te doen. Via de mail stuurt ze geregelt nieuwe recepten, informatie of je krijgt iets peroonlijks.
Mijn streefgewicht heb ik nog niet bereikt, maar ik ga met volle goede moed en vertrouwen het nieuwe jaar in.

 

 

Janneke, 60 jaar

Het is nu negen maanden geleden dat ik voor het eerst bij Sabine kwam.

In die tijd is er veel veranderd. Mijn eetpatroon is nieuw.

Dagelijks geitenyoghurt met appel als ontbijt. ’s Avonds mijn lunchpakket maken met rauwkost. Welk eiwit neem ik morgen mee naar mijn werk en wat eten we morgenavond. Altijd is het heel erg lekker.

Ook mijn garderobe is nieuw, – 22kg.  Iemand schreef eens :” Het enige dat nog past is mijn zonnebril.” Dat had ik kunnen schrijven want inderdaad het enige dat ik nog heb van negen maanden geleden is mijn zonnebril. Straks is mijn wintergarderobe aan vervanging toe, wat een feest! Je gaat een winkel binnen en je kunt te kust en te keur kiezen. Alles past en alles staat leuk. Wat een verschil met vroeger.

Kortom: Metabolic balance heeft mijn leven veranderd. Sabine bedankt voor je steun en je goede adviezen.

Ik geniet volop van de sjoemel fase en weet zeker, het leven was al mooi maar is nu nog mooier geworden.