Ik had via via gehoord van het metabolic balance- programma en dat sprak me zeer aan. Eerst informatie gehad van iemand in Brabant, maar gelukkig was is de praktijk van Sabine veel dichter bij mijn huis.

Telefonisch eerst kontakt gehad en er was een prettige klik. In april een uitgebreid consult gehad met alle  informatie over hoe werkt je lichaam nu eigenlijk, over het programma en kreeg ook inzage in een voorbeeld metabolic balance map. Dit is plezierig om een beeld te hebben wat je te wachten staat. Sabine neemt echt de tijd voor je!

Mijn doel: Ondanks mijn leeftijd wil ik door gezonde voeding die bij mij past en het verandering in hoe ik nu leef mijn gewicht te verminderen, het cholesterol verbeteren en toch ook wel stoppen met dat dagelijkse glaasje wijn. Hier was ik erg aan verknocht, samen met mijn man “ons momentje”.

U leest het goed het was en het is niet meer zo vanzelfsprekend. Ben ik heel blij mee, ik dacht echt dat gaat mooi niet lukken, maar toch…  Het lukte doordat de focus nu niet alleen ligt op het alcoholverbod, maar je verandert totaal in de voeding en drinkgewoontes. De alcohol gaat dan gewoon mee in het ritme. Diep in je hart weet je dit ookwel maar zie het zelf maar eens te veranderen. Nou dan helpt het programma en Sabine je echt wel.

Ik ben snel gestart en door de vele tips en adviezen voelde ik me al gauw fijner in mijn vel, fitter, had plezier weer in koken en recepten zoeken. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar bij goede motivatie/ doorzetten en als je steun hebt om je heen ( Sabine is ook via de app altijd bereid om te support te geven) dan kom je er wel.

Nu paar maanden verder is gewicht gedaald naar tevredenheid en mijn bloeduitslagen ook. Inmiddels weet ik wat mijn valkuil is en hoe er mee om te gaan. ik weet me nu te herpakken en niet door te gaan. En belangrijk is dat je altijd je map heb met je eigen voedingsplan, dit geef steun. Na een weekendje weg even weer paar dagen pas op de plaats.

Nog jaren hoop ik met de basis van MB gezond en lekker te genieten van het leven.

IK zeg: “Start MB, slechte gewoonte en voeding weg ermee! ”