Wil je wel eens pasta maar niet op basis van tarwe, wil je gewicht verminderen of moet je glutenvrij eten dan is dit misschien wel de oplossing als toch trek hebt in een pastamaaltijd.

Eigenlijk is het geen pasta maar het lijkt er op door de vorm. Zoals de fusilli, tagliatelle of zelfs lasagne vellen. Het is gemaakt van kikkererwten, rode of groene linzen. Er is zelfs een tagliatelle van zeewier te koop, heerlijk bij zalm of garnalen.

Het bevat minder koolhydraten, meer vezels en meer eiwitten. Ze zijn daarom ook erg voedzaam en heb je snel een verzadigd gevoel. De smaak lijkt best veel op gewone tarwepasta, althans de witte fusilli of kikkererwten pasta. De rode linzen pasta is wel anders van smaak, evenals de Isea-pasta die de smaak heeft van zeewier. Alle pasta’s zijn ook prima te gebruiken om een koude pastasalade te maken

Hieronder wat voorbeelden van pasta anders. De eerste 3 pasta’s  zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, de ‘Smaakt’ pasta is ook bij Jumbo te koop. De groene linzen pasta is o.a te koop bij de bio-winkel, die heeft vaak nog meer varianten.

Deze producten zijn zeker het proberen waard!