De klassieke carpaccio van rauwe runderlende op een andere manier en wel zonder vlees. Je kan dit gerecht maken met gekookte of rauwe bietjes en eten als voorgerecht, hoofdgerecht of bij de maaltijd. Bietjes geven rood af aan de handen dus trek zn handschoenen aan.

Ingrediënten:

  • 2 gekookte bietjes (of rauwe bietjes)
  • feta of verse geitenkaas
  • verse dille
  • hennepzaadolie of olijfolie extra vierge
  • verse zwarte peper en zeezout
  • geroosterde zonnebloempitjes of walnoten
  • kaasschaaf

Bereiding:

Maak de bietjes schoon en snij met de kaasschaaf dunnen plakjes biet af. Leg de plakjes op een bord.

Verkruimel de feta of geitenkaas over de bietencarpaccio. Verdeel daarna andere ingredienten ( olie, dille, zonnebloem pitjes,  peper en zout over de kaas.

 

Variatie tips:

Serveer met toefje rucola sla.

Maak een dressing van appelazijn, beetje mosterd en olie. Of vervang de appelazijn door citroensap.

Voeg stukjes peer of appel toe aan de carpaccio