Visie

 

Mijn visie

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik vanuit een een holistisch mens beeld, dat wil zeggen ik zie de mens als een geheel. Hoe je denkt, emoties, gevoelens, je levensovertuiging en de sociale leefomstandigheden zijn met elkaar verbonden. Ze staan niet los van elkaar en ze kunnen elkaar beinvloeden. Het is een natuurlijke evenwicht of wel in balans zijn.

De mens heeft van oorsprong een zelfherstellend vermogen om in balans te blijven. Wanneer deze balans wordt verstoord ontstaan vaak klachten of ziekten. Dit is een uiting van het lichaam en vraagt dan om bewustwording van gedrag, gevoelens, emoties en in welke situatie je je bevind.

De basis waar ik mee werk is orthomoleculaire voeding. Orthomoleculair betekent de juiste moleculen in de juiste hoeveelheden en in de juiste verhoudingen. De orthomoleculaire voeding richt zich vooral op het behouden, herstel en optimaal functioneren van het lichaam. Met behulp van gevarieerde en gezonde dagelijkse voeding ( aangevuld met voedingssupplementen) kan je je lichaam opbouwen, versterken en onderhouden.

 

De kwaliteit van onze voeding is de afgelopen jaren achteruitgegaan door milieuvervuiling en de vele bewerkingsprocessen van ons eten. Westerse voedingspatroon bevat teveel bewerkt voedsel, teveel geraffineerde suikers, teveel (bewerkt) vlees, teveel zuivel, etc. Voeding is hierdoor meer vullend ( zonder voedingsstoffen) dan voedend voor ons lichaam. Daardoor kunnen te korten, lichamelijke klachten en / of  ziekte tot gevolg zijn.

Door puur en zoveel mogelijk onbewerkte voeding te nemen geef je je lichaam wat het nodig heeft, waar het ook wat mee kan en waar het energie van krijgt. Hiermee breng je meer balans in de stofwisseling, hormoonhuishouding, zuur-base en darmflora. En dit heeft heel veel positieve invloed op je gezondheid.

Orthomoleculaire voeding is de sleutel tot gezondheid.