Werkwijze

Hoe ga ik te werk?

Tijdens het eerste consult bespreken uw klachten, huidige eet- en leefpatroon. Eet u voldoende vitamines, mineralen en vezels. Drinkt u voldoende water, hoeveel eiwitten, vetten en de juiste koolhydraten zitten er in de maaltijden.
Medicatie gebruik en privé/ werkomstandigheden worden besproken en van groot belang is wat u graag wilt bereiken.
Indien we de behandeling gaan voortzetten krijgt u aan het einde van het gesprek een anamneseformulier met o.a gezondheidsvragen en vragen tav uw huidige voedingspatroon.
Het vervolgconsult bestaat uit het meten van lengte en lichaamswaarden zoals gewicht, BMI, vet -en spiermassa % en het buikvet. Maar ook omvangsmaten van taille, heup en bovenbeen worden gemeten. Tevens zal door uitgebreide bloedanalyse uw bloedwaarden worden bepaald. Van belang is om te weten of er onderliggend aan uw klachten niets ten grondslag (een aandoening of ziekte) ligt of welke bloedwaarden verlaagd of verhoogd zijn. In overleg is ook aanvullend laboratoriumonderzoek mogelijk.

Alle gegevens worden gezamenlijk doorgesproken en vastgelegd  in uw dossier. Uw dossier bestaat uit de anamnese, een behandelovereenkomst en behandelplan en de bloedwaarden. Gedurende alle behandelingen wordt de vooruitgang schriftelijk vastgelegd. Ten aller tijde heeft u inzage in het eigen dossier.

Op basis van alle gegevens wordt een individueel voedingsadvies/ voedingsplan opgesteld. Dit is persoonlijk en op maat gemaakt. Langzaam wen je aan het vernieuwde voedingspatroon en leefstijl, waardoor er weer balans ontstaat in stofwisseling ( metabolisme ) en hormoonhuishouding. Klachten verminderen of zullen zelfs verdwijnen. Uw lichaam komt weer in balans en de gezondheid zal verbeteren.

Na 2 -3 weken evalueren we hoe je je voelt, of klachten verminderen en wat er verbeterd of aangevuld moet worden. In de maanden daarna kom je in overleg terug op vervolgconsult.

Mijn begeleiding doe ik volgens de 5 natuurgerichte principes. Dat wil zeggen dat ik werk vanuit een een holistische mens beeld, ik zie de mens als een geheel. Denken, emoties, gevoelens, je levensovertuiging en de sociale leefomstandigheden zijn met elkaar verbonden. Ze staan niet los van elkaar en ze kunnen elkaar beïnvloeden. Het is een natuurlijke evenwicht of wel het moet in balans zijn. Kortom mijn begeleiding het omvat zowel de lichamelijke als de geestelijke aspecten.

En indien nodig zal ik doorverwijzing naar andere disciplines ( complementair als regulier) aanbevelen. Complementaire – en  reguliere geneeskunde kunnen elkaar goed aanvullen. Bij klachten is het raadzaam eerst contact op te nemen met uw eigen huisarts of specialist

Ben je nog niet toe aan het veranderen van je voedingspatroon maar heb je wel vragen hebt over bijvoorbeeld gezondheidsklachten of voeding, supplementen e.a kunnen we deze bespreken in een los consult.

Heb je vragen?

Vul het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Uw bericht